пʼятницю, 22 квітня 2011 р.

Пасхальне тридення. ВЕЛИКА П’ЯТНИЦЯ.

Вступ до літургії.
         Лише одного разу Хрест Ісуса протягом трьох годин стояв на горі де помер Ісус Христос. Але цим хрестом були позначені усі віки, тому що до смерті Ісуса для людей, Його хрест був закритий, але після смерті Ісуса цей хрест відкрився перед людством. Тому, вже 2 тисячі років кожна людина може підійти до відкритого хреста на якому висить Ісус, і може усвідомити собі жахливість своїх гріхів, за які прибили до хреста Ісуса. Сьогодні Католицька Церква винятково не відправляє Евхаристійної Жертви, але згідно з давньою традицією розважає опис Господньої муки, щоб потім в адорації прославити Розп’ятого Ісуса, і прийняти Його тіло, видане за нас.  
    Сьогоднішні обряди розпочнуться тим, що священник впаде на землю, якби зрівняється з землею, цим він показує стан людини перед смертю Ісуса. А всі ми стоячи на колінах в мовчанні   розважатимемо як багато наших гріхів взяв на себе Ісус.
        
Вступ до літургії слова.
         Зміст сьогоднішньої літургії слова це: мука, терпіння, і смерть Спасителя. Пророк Ісая вже шість століть перед Ісусом докладно заповідає ці події. Опис „Господньої муки” від св. Йоана показує виконання цього пророцтва. Ісус як Найвищий Священник сам себе складає в жертву задля нашого спасіння. На слова „І схиливши голову...” всі станемо на коліна.
      
   Вступ до молитви вірних.
         Сьогоднішня молитва вірних, має урочистий характер. Так як Ісус Христос помер за всіх людей, тому і ми будемо молитися в намірах потрібних для усього світу. Наше „Amen’’ після кожної молитви нехай означає наше особисте підтвердження прохання, котре священник заносить до Божого обличчя.
       
  Адорація Хреста.
         Найважливіший пункт  сьогоднішнього літургічного обряду це адорація христа, на якому  висить „Спасіння світу’’. на початку ми побачимо як священник відкриє Ісуса і  співатиме „Oto drzewo krzyїa, na ktуrym zawisіo Zbawienie њwiata - Ось дерево хреста, на якому  висить спасіння світу ’’, а ми  відповідатимемо: „Pуjdџmy z pokіonem - Підемо поклонімось ’’. Треба щоб ми усвідомили через цей обряд, що лише Одному Богу належить честь, пошана і адорація. Після чого ми усі по черзі поцілуємо хрест - знак нашого спасіння.

Вступ до причастя.
         Від хреста, літургія веде нас до причастя . Хоче нам через це сказати, що між жертвою на хресті та Євхаристією існує прямий зв’язок.   Коли Ева зірвала плід з дерева пізнання добра і зла, це призвело до смерті усіх людей . Коли ми споживаємо тіло Ісуса, яке зриваємо з хреста, воно нам дає вічне життя. Це означає, що хрест Ісуса стає для нас деревом життя. 

Немає коментарів:

Дописати коментар