пʼятницю, 22 квітня 2011 р.

Пасхальне тридення. ВЕЛИКИЙ ЧЕТВЕР

Літургія Господньої вечері

         Вступ до літургії
Сьогодні розпочинається Пасхальне тридення, це означає, що на протязі наступних трьох днів, ми розважатимемо таємниці муки, смерті, і воскресіння Ісуса Христа. В сьогоднішній вечір, ми зібралися коло Ісуса, як апостоли під час останьої вечері. Зараз візьмемо участь у тих самих подіях які відбулися на очах апостолів у вечернику. Там Ісус сказав „Беріть і їжте це є моє тіло... , беріть і пийте це є моя кров...’’. Цими словами Ісус установляє таїнство Євхаристії. А коли Він сказав: „Це чиніть на мій спомин’’, - установив таїнство священства.
Великий Четвер - це день християнської любові, яка випливає з Божої Любові і котра огортає усіх нас.
Зараз ми перебуваємо у вечернику 2011 р. , той самий Ісус Христос запрошує нас до спільного столу, візьме хліб і вино і перемінить їх у Своє Тіло і Кров.
       
  Вступ до літургії слова
         Сьогоднішня літургія слова, говорить нам про пасхальну вечерю. Перше читання показує нам, що багато років перед Христом Бог у Своєму милосерді вирішив спасти єврейський народ. Пасхальне ягня яке вони споживали, і кров’ю якого позначали двері домів, це знак визволення Ізраїля з Єгипетської неволі. Для нас цим ягням стає Ісус Христос, Який з любові віддається нам у Євхаристії. Коли ми будемо виконувати наказ Ісуса „Беріть і їжте … беріть і пийте…’’, тоді  вийдемо з неволі гріха, і помандруємо до вічного життя.
        
Перед обрядом обмиття ніг (після проповіді)
Ми чули в Євангелії, як Ісус Христос на знак покори і любові помив учням ноги. Через хвилину священик помиє ноги 12 чоловікам. Те, що зробив Ісус Христос, і що зробить священик, повинно бути для нас прикладом. Тому кожний хто приходить на євхаристійну жертву, навіть якщо він найбагатший або найрозумніший, повинен принизитися, і як Ісус, служити своїм ближнім. Нехай цей приклад Ісуса знайдеться у нашому житті.

Перед перенесенням Найсвятішого Таїнства
до вівтаря адорації  
(по молитві після Причастя)
За хвилину Пресвяте Таїнство буде перенесене до темниці. Господь Ісус Христос залишається присутнім посеред нас. Ми маємо змогу виявити Йому свою любов нашим перебуванням з Ним на адорації та молитві.

Немає коментарів:

Дописати коментар