пʼятницю, 20 травня 2011 р.

Нова публікація на тему: "Яким має бути священник?"

НЕ ОСУДИ, А ДОПОМОЖИ


Коли священику будеш тільки скаржитись на своє життя і не слухати його настанов, то він для тебе стане простим слухачем твоїх життєвих проблем.
Коли у нього просити пораду і не просити заступництво через молитву, то він для тебе стане звичайною розумною людиною.
Коли його будеш слухати лише з цікавості і захоплюватися красномовством, коли будеш захоплюватися красою його співу і богослужбового одягу, то він для тебе стане народним артистом. Коли будеш просто розказувати про свої недоліки і свої проблеми життя, а не будеш сповідатися в своїх гріхах, то він стане для тебе звичайним психологом.
Коли будеш осуджувати людей у його присутності чи то на духовній розмові викривати хиби інших людей, на сповіді скаржитись на інших, то він стане для тебе співучасником гріха.
Коли на нього звалювати організаційні обов'язки, то він стане для тебе соціальним працівником.
Коли будеш його допитуватися про різні політичні події, про сучасні винаходи, про прем'єри нових фільмів, то він зробить все можливе, щоб дати тобі відповідь, але пам'ятай, що цей час міг би бути використаний ним на духовні речі.
Коли з ним домовляєшся за ціну молитов, то привчаєш його ставитися до Божого служіння, як до працівника ритуальних послуг.
Коли не ставишся до нього з повагою, через те, що це Божий слуга - ти просто зневажаєш і самого Бога.
Коли просто подаєш руку, щоб привітатися і не просиш благословення, позбавляєш себе нагоди отримати Божу ласку.
Коли він провинився і ти не молишся за його навернення, а поширюєш погану славу про нього, то цим викривається твоє зло до Бога через його слугу.
Ось так. Тому, не дивуйся, якщо ти з часом не будеш бачити у священику священика. І не докоряй йому, що він такий. Він просто хотів бути тобі потрібним. Хотів допомогти тобі у житті. Прости йому, що він не мав мужності сказати, що у його житті на першому місці є Бог і служіння Йому.
Допоможи йому, поки ще не пізно. Допоможи йому бути духовним священиком, а не знавцем матеріального світу. Посланцем від Бога для спасіння людських душ, а не служителем ритуальних обрядів.
Як саме? Хм... може почни з того, що покажи йому, що він найперше потрібний тобі в духовному житті. При наступній зустрічі попроси його про молитву... почни з цього...
о. Віталій. За матеріалами: rozdum.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар