Сьогодні, 2 лютого, коли за новим календарним стилем Церква святкує празник Стрітення Господнє, відзначається також 15-ий з черги Всесвітній день богопосвячних осіб, встановлений 1997 року святої пам’яті Папою Йоаном Павлом ІІ. Це день особливого замислення над чернечим життям та молитви за покликання, як до священицького, так і до чернечого життя.
Вже стало традицією, що цього дня Папа зустрічається з богопосвяченими особами Риму, які збираються на спільну молитву Вечірні в базиліці Святого Петра. Тож і сьогодні, о 17:30 місцевого часу, Бенедикт XVI очолить у Ватиканській базиліці святкове богослужіння з нагоди празника Стрітення Господнього та Всесвітнього дня богопосвячених осіб. Вечірня, в якій також завжди беруть участь представники численної української церковної спільноти Риму, розпочнеться виставленням Найсвятіших Тайн та Євхаристійною Адорацією.
Під час свята Стрітення згадуємо подію, яка відбулась сорокового дня після народження Ісуса, коли Пречиста Діва Марія і Святий Йосиф принесли новонародженого Христа до єрусалимського храму, щоб пожертвувати Господеві, а їм назустріч вийшов праведний старець Симеон та пророчиця Анна. У цей день у церквах посвячують свічки, як символ того, що Христос – це світло світу.
За матеріалами: Радіо Ватикан