четвер, 8 липня 2010 р.

Храмове свято у Броварах 2010РБ

27 червня у броварській Парафії Діви Марії НеустанноїДопомоги відбувся відпуст.


Інші новини

Нові диякони ордену Паулінів
http://www.camenecensis.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=371&Itemid=1
Версія для друку Відіслати на e-mail
djakonat-kam-05042010-1.jpgУ другий день Великодня, 5 квітня у храмі св. Миколая, що в Кам'янці-Подільському, двоє братів ордену св. Павла Першого Пустельника (Пауліни), прийняли свячення дияконату з рук єпископа ординарія Леона Дубравського.
Дияконами в цей день стали бр. Олександр Кушлак OSPPE (родом з м. Дунаївці) та бр. Павло Томашевський OSPPE (з Кам'янця-Подільського).
Брати пройшли семирічну підготовку: рік кандидатури в Україні, рік новіціату в Лєсньові (Польща), а також 5 років навчання у Вищій Духовній Семінарії отців Паулінів у Кракові на Скалці.
Щоб розділити радість цих молодих людей, на урочистість приїхали священики з рідних парафій, а також отці Пауліни з різних парафій України і Польщі, батьки, рідні, друзі та численні гості.

Коротка довідка

Орден Святого Павла Першого Пустельника (пауліни) з'явився на території Угорщини у ХІІІ ст., офіційно затверджений у 1308 році.
На територію сьогоднішньої України отці Пауліни прийшли в 1658 році, коли Микола і Уршуля Бєгановські запросили їх до Львова, побудувавши там для них храм і монастир.
В 1772 році за "Йозефінським скасуванням" Пауліни були змушені залишити Львів.
В 1991 отці Пауліни повертаються в Україну.
Від 1998 року Пауліни душпастирюють у Кам'янці-Подільському.
На сьогодні в Україні налічується 5 парафій отців Паулінів, в яких працює 10 священиків: Кам'янець-Подільський, Сатанів (Кам’янець-Подільська дієцезія), Бровари, Ружин (Київсько-Житомирська. дієцезія), Маріуполь (Харківсько-Запорізька дієцезія)

Артем Тулюк
djakonat-kam-05042010-2.jpg
djakonat-kam-05042010-3.jpg
djakonat-kam-05042010-4.jpg

Немає коментарів:

Дописати коментар